Kliknemo na mizo, kjer je stranka oddala naročilo. V tem primeru miza 7 (Slika 53). Kliknemo na mizo. Program nam odpre okno Blagajna (slika 54). Tukaj Izberemo skupino artiklov Piva. Izberemo artikel Radler, Malt in Heineken (Ikona 2). Vsakemu izbranemu artiklu povečamo količino na 2 (Ikona 3). Opcija je tudi, da najprej kliknemo na številko oz. želeno količino in nato kliknemo na artikel, tako nam takoj ponudi dva ista artikla.

davcne blagajneSlika 53

davcne blagajneSlika 54

V naročilu je bila še dodana Pizza. Izberemo skupino artiklov Pizze (Slika 55, Ikona 1).  Izberemo artikel Pizza Šunka (Ikona 2). Pizza se doda k izbranim artiklom (Ikona 3).

davcne blagajneSlika 55

Pritisnemo na gumb Naroči (slika 56)

davcne blagajneSlika 56

Ponovno izberemo mizo 7 v oknu Mize. Odpre se nam okno s stanjem mize 7 (Slika 57). Stranka hoče še eno pizzo. Izberemo artikel pizza in dodamo 1 artikel. Sprememba je takoj shranjena (slika 58).

davcne blagajneSlika 57

davcne blagajneSlika 58

Stranki se je pridružil prijatelj in oddal naročilo. To vsebuje artikle, ki niso še bili naročeni. V oknu stanje mize izberemo gumb  Dodaj na mizo (Slika 59). Sistem nas posreduje v okno Blagajna

davcne blagajneSlika 59

V oknu Blagajna izberemo artikle po novem naročilu (slika 60). V tem primeru Pizza Mini. Izberemo Skupino artiklov Pizze (Ikona 1). Izberemo artikel Pizza mini (Ikona 2). Artikel se nam doda k naročilu (Ikona 3).

davcne blagajneSlika 60

Ko smo vnesli novo naročilo, kliknemo gumb naroči. Sistem nas vrne v okno Mize. Tukaj ponovno izberemo mizo 7. V oknu za stanje mize imamo sedaj dodano Pizzo mini, vendar kot rundo 2 (Slika 61).

davcne blagajneSlika 61

Stranki se hočeta presesti. Izberemo gumb Presedi v oknu stanje mize 7 (slika 62).

davcne blagajneSlika 62

Sistem nas opozori, naj izberemo novo mizo za stranke (slika 63). V tem primeru izberemo mizo 6.

davcne blagajneSlika 63

Pri mizi 6 bomo predali naročila sodelavcu. Izberemo mizo 6 in v oknu stanje mize 6 izberemo gumb Predaj (Slika 64).

davcne blagajneSlika 64

Odpre se okence, kjer lahko izberemo sodelavca, na katerega prenesemo naročilo (Slika 65). Izberemo Jožeta. V oknu Mize se je ime pod mizo 6 spremenila z Simone na Jožeta (slika 66). 

davcne blagajneSlika 65

 davcne blagajneSlika 66

 

 

Druga stranka gre predčasno in želi plačati svoj delež (v tem primeru - runda 1). V oknu stanje mize 6  (Slika 67) izberemo en artikel iz runde 1 in kliknemo na gumb Označi rundo (Ikona 1). Izberemo gumb Izdaja računa (Ikona 3). Sistem nas vpraša po načinu plačila. Izberemo gotovino (Slika 68). Ob naslednjem ogledu na mizo 6 bomo videli, da so artikli iz runde 1 izginil.

davcne blagajneSlika 67

davcne blagajneSlika 68

Stranka hoče plačati. Kot prej izberemo mizo 6 in v oknu stanje mize 6 izberemo Izdelaj račun (Slika 67, Ikona 2). Artikli, ki jih je druga stranka prej posebej plačala, so izginili. Pri izbiri načina plačila izberemo gotovino.