Imamo izbran izdelek (Slika 84, Ikona 1). Kliknemo na okno trenutno izbranega izdelka. Izberemo gumb Sestava (ikona 2). 

 

 

davcne blagajneSlika 84

Gumb z izbranim artiklom se je pobarval temno (slika 85, Ikona 1) (ne pritisniti na + ali - ampak na ime artikla ali na prazen del okna, kjer je artikel označen! – obarva se v temno sivo). Gumb Sestavi se je pobarval svetlo (Ikona 2).

davcne blagajneSlika 85

Po izbiri dveh naključnih artiklov je gumb Sestava še vedno svetlo obarvan (Slika 86, Ikona 1). V oknu z izbranimi artikli sta se pojavila dva dodatno izbrana artikla. Samo ta dva sta podrejena artiklu, ki je bil izbran, ko smo uporabili funkcijo Sestavi (opazite, da sta malce premaknjena na desno) (Ikona 2).

davcne blagajneSlika 86

Če sedaj ponovno izberemo gumb Sestavi (ne sme biti več svetlo obarvan) (Slika 87, Ikona 2) in izberemo še četrti artikel, se bo ta dodal k drugim že izbranim artiklom, vendar ne bo podrejen prvemu (ni pomaknjen na desno, kot drugi in tretji) (Ikona 2).

davcne blagajneSlika 87

Pri pregledu dokumentov lahko vidimo, da v tem primeru sta na računu vidna samo 2 artikla, namreč tista dva, ki ju nismo izbrali z opcijo Sestavi. Cena na računu pa je cena za vse štiri izdelke. Ta funkcija se uporablja, če se kdaj več artiklov kombinira v skupen artikel (npr. aranžma v cvetličarnah) (Slika 88).

davcne blagajneSlika 88