Za začetek uporabe si lahko preberete kaj vse je potrebno nastaviti in vnesti, da lahko izdate vaš prvi račun ali ponudbo. Program mikroPOSEL je razdeljen na več modulov in sicer:

1. Partnerji

2. Prodaja

3. Nabava

4. Skladišče

5. Banka

6. Potni nalogi

7. Nastavitve


Ob vaši prvi prijavi se vam avtomatično pripravijo tudi določene nastavitve (številčenje dokumentov, šifranti...), podatki podjetja pa se prenesejo iz vaše registracije in v primeru, da niste nastavili pravilnih podatkov, jih lahko popravite, če na desni strani izberete modul NASTAVITVE in kliknete na možnost Vaše podjetje. V tem delu, lahko dopišete, popravite vaše podatke, dodate vaš transakcijski račun (ta bo naveden na ponudbah in računih) ter vstavite lahko vaš logotip v glavo dokumenta. Spremembe morate obvezno shraniti s klikom na zelen gumb SHRANI.


Sedaj smo nastavili osnovne nastavitve našega podjetja s kontakti in začnemo lahko z vnosom novih artiklov (kako dodati artikle in cenik?). Vnašamo lahko artikle enega za drugim, jim dodelimo različne cenike ter določimo različne parametre (ali je artikel blago, storitev, stopnja DDV, ali artikel vsebuje serijsko številko...).


Ko smo končali z vnosom artiklov in cen, začnemo z našimi partnerji (kupci in dobavitelji). V poslovni program lahko vnesete kupce kot podjetja in tudi končne potrošnike, označite pa jih lahko tudi ali so iz tujine. Vsak kupec pa je lahko tudi dobavitelj (kako vnesemo kupce in dobavitelje?)


Sedaj imamo pripravljene podatke in lahko ustvarimo našo prvo ponudbo ali račun (kako izdati račun?). Namig: Ko ustvarite ponudbo (predračun) in ko vam stranka potrdi ponudbo (s plačilom, ustni dogovor...), lahko iz ponudbe ustvarite nov račun le z enim klikom (odprite ponudbo, kliknite na zelen gumb Akcija na vrhu strani, izberite možnost Prenesi na račun), odpre sem vam predogled računa, ki ga lahko samo še shranite (desno spodaj na zelen gumb). Račun ste uspešno prenesli iz ponudbe.


Dokumente v poslovnem programu mikroPOSEL, lahko pošiljate tudi vašim strankam na njihov email. Namig: Izberite račun in kliknite na zelen gumb Pošlji, odpre se vam okno v katerega lahko vnesete email ter spremni tekst. Pošiljanje potrdite s klikom na zelen gumb Pošlji.